Verticale Bush

De Amerikaanse presidentsverkiezingen laten nog ruim anderhalf jaar op zich wachten. Maar de campagnemachine van potentiële Republikeinse kandidaat Jeb Bush begint al te ronken. Naast het opzeggen van bestuursfuncties en de vorming van een zogeheten ‘political action committee’ (PAC) – dat geld moet verzamelen voor zijn campagne – heeft Bush ook een eigen Instagram-account. Op 6 januari opende zijn staf deze met een video waarin de politicus zijn PAC (Right to Rise) promoot. NBC News merkt met enig sarcasme op dat het campagneteam van Bush nog veel te leren heeft. Het feit dat zijn Instagram-account pas deze maand werd geopend spreekt niet in hun voordeel. Maar erger nog: de eerste video werd verticaal gefilmd. Dit druist in tegen de mores van het internet: video’s van smartphones of tablets moeten horizontaal gefilmd worden. Hopelijk zijn deze beginnersfouten geen teken van wat komen gaat in de race tegen Hillary Clinton (waarschijnlijk).