Panoramafotografie

Chuy Benitez noemt zijn eigen werk ‘anti-essayistisch’. De fotograaf uit Houston gebruikt panoramafotografie als een manier om een gebeurtenis niet in een reeks beelden, maar in een enkele prent te vatten. De foto’s van Benitez laten volgens The New York Times zien dat panorama’s niet alleen gemaakt worden door toeristen. De krant beschrijft de werkwijze van de Texaan dan ook als tamelijk uniek. Benitez begon in 2003 met het maken van panorama’s. Zijn eerste subject was het grensgebied van de Amerikaanse staat met Mexico. Niet geheel verrassend, vertelt de immigrantenzoon: „daar begint het verhaal van mijn familie”. In zijn huidige werk komen Mexicaanse invloeden in Texas op andere manieren aan bod, zoals foto’s van een bloemenwinkel vol piñatas - met snoepjes gevulde figuren van papier-maché die op feesten met een stok open moeten worden geslagen. Op zijn Twitter-account deelt Benitez zijn werk en zijn liefde voor American Football.