Legogame voor kinderen

Dit jaar moet Bionicle van Lego een comeback maken. Deze actiefiguren van de steentjesbouwer krijgen alvast een steuntje in de rug door de release van een nieuwe app: Mask of Creation. Hierin kunnen gebruikers een van de zes helden van het fantasierijke eiland Okoto besturen. Door zich een baan te hakken door spinachtige slechterikken worden onderdelen verzameld om de hoofdpersonen te verbouwen tot nog betere vechtmachines. Dat klinkt gewelddadiger dan Mask of Creation in werkelijkheid is. De game is gericht op kinderen: de gameplay is erg simpel, nergens wordt de actie bloederig (het zijn allemaal robots) en er zijn geen in-app inkopen mogelijk. Vooral dat laatste spreekt in het voordeel van Lego. Het scheept ouders en hun kroost niet op met gigantische rekeningen bij het opwaarderen van de spelkarakters. Hoewel Mask of Creation er goed uitziet en vermakelijk is, wordt de game wel snel saai door de constante herhaling van dezelfde vijanden.