Cover ‘Alice in Wonderland’ verkozen tot mooiste van 2014

Het boekomslag van de Nederlandse heruitgave van Lewis Carrolls klassieker Alice in Wonderland (Gottmer) is verkozen tot het boek met de mooiste boekcover van 2014. Het betekent de zoveelste lofuiting voor illustrator Floor Rieder, die de omslag en ook de illustraties in het binnenwerk creëerde.

Het boekomslag van een Nederlandse heruitgave van Lewis Carrolls klassieker Alice in Wonderland is verkozen tot het boek met de mooiste boekcover van 2014. Het betekent de zoveelste lofuiting voor illustrator Floor Rieder, die de omslag en ook de illustraties in het binnenwerk creëerde.

De verkiezing is georganiseerd door Libris, een van de grootste boekhandelketens in Nederland. Hoewel de bij de keten aangesloten boekhandels verantwoordelijk waren voor een voorselectie van 15 boekomslagen, hebben lezers uiteindelijk gestemd.

Libris ontving naar eigen zeggen ruim 4000 inzendingen. Het boekomslag van Floor Rieder ontving 392 steunbetuigingen, een kleine 10 procent van de stemmen.

Floor Rieder won vorig jaar onder andere Het Gouden Penseel 2014, de prijs voor het best geïllustreerde boek, voor haar illustraties in Jan Paul Schuttens evolutiekinderboek Het raadsel van alles wat leeft.

Tweede werd het omslag van Haruki Murakami’s De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren, derde het boekomslag van Sjoerd Kuypers Hotel De Grote L.
33
9200000021970816