Hinkelende hoofdpersoon

Ontwikkelaar KintoGames omschrijft Bit Dungeon II als een spel in de traditie van klassiekers als The Legend of Zelda en Diablo. Op het eerste gezicht klopt dat. De gebruiker bestuurt een held die vijanden en monsters moet verslaan om de ziel van zijn geliefde naar een plek te brengen waar zij eindelijk rust kan vinden. De vergelijking met bovengenoemde spellen gaat mank bij de rommelige besturing, de onduidelijke doelen binnen het spel en de saaie eenvormige levels. Wie geduld heeft met Bit Dungeon 2 kan mogelijk het feit dat de hoofdpersoon niet loopt maar lijkt te hinkelen waarderen, maar het levert in eerste instantie veel frustratie op bij het navigeren binnen het spel. De 16bit graphics die doen denken aan de hoogtijdagen van de Super Nintendo zijn fraai, maar niet genoeg om het spel te redden. Een leuke poging van KintoGames om Zelda naar de troon te steken, maar niet geslaagd.