Ronaldo opnieuw verkozen tot de beste voetballer van de wereld

Met gebalde vuisten en een oerkreet vierde Cristiano Ronaldo gisteren dat hij voor de derde keer is uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar. De Portugese aanvaller van Real Madrid werd verkozen boven de Argentijn Lionel Messi (FC Barcelona) en de Duitse doelman Manuel Neuer (Bayern München). Ronaldo leidde in 2014 de ‘Koninklijke’ met een recordaantal van zeventien doelpunten naar de eindzege in de Champions League. Alleen het WK in Brazilië was een smetje op zijn topjaar, daar heeft hij weinig laten zien. Portugal werd in de groepsfase al uitgeschakeld. Ronaldo won de Gouden Bal ook in 2008 en 2013.

Arjen Robben eindigde in de FIFA-verkiezing, waarbij bondscoaches, aanvoerders van de nationale ploegen en een selecte groep journalisten hun topdrie geven, als vierde. De uitblinker van het Nederlands elftal op het WK werd wel voor het eerst gekozen in het wereldelftal. De dertigjarige aanvaller behoorde als enige Nederlander tot de 55 genomineerden voor dat wereldelftal – Wesley Sneijder was in 2010 de eerste en meteen ook laatste Nederlandse voetballer die werd verkozen. Robin van Persie – die vanwege een blessure niet op het gala aanwezig was – was ook in de running voor een prijs. Zijn magistrale kopbal op het WK, tegen Spanje, was volgens voetbalfans over de hele wereld echter net niet het mooiste doelpunt van het jaar. Dat is de volley van de Colombiaan James Rodriguez tegen Uruguay, ook op het WK.