Terreurexpert van Fox News: niet-moslims durven Birmingham niet in

Niet-moslims wagen het niet om Birmingham binnen te gaan, want de op en na grootste stad van Engeland is volledig islamitisch. Aldus Steven Emerson, een „terreurexpert” die zo af en toe op het Amerikaanse Fox News duiding geeft.

Hij was daar, vorige week, te gast bij een item over de aanslagen in Parijs. Ook zei hij dat er in Londen ‘moslimpolitie’ rondloopt, die controleert of mensen wel islamitisch genoeg gekleed zijn.

Na de uitzending maakten vele Britten onder de hashtag #foxnewsfacts op Twitter sarcastische grappen over zijn uitspraken. Zoals een foto van de koningin met een hoofddoek, die gedwongen is om zich tot de islam te bekeren en dat alle restaurants in Birmingham verplicht zijn hun gerechten ‘Allah carte’ te serveren. Ook plaatsten inwoners van Birmingham een online petitie om Emerson een ‘on air apology’ te laten doen, die door ruim 1800 mensen werd ondertekend. Van de inwoners van Birmingham, een stad met ongeveer 1,1 miljoen inwoners is feitelijk 5 procent moslim.

Emerson heeft inmiddels tegenover verschillende mensen zijn excuses aangeboden voor zijn bewering over Birmingham. Hij spreekt onder andere van een „grove fout”. Emerson heeft zich, zo blijkt, gebaseerd op andere bronnen, maar dat wil hij niet als excuus gebruiken. Hij heeft beloofd geld te doneren aan een goed doel in de Engelse stad.