Drone NY

„Vanaf de Queensboro Brug wordt de stad altijd weer voor de eerste keer gezien. Met haar wilde belofte van alle mysteries en schoonheid in de wereld”. Dit – hier enigszins geparafraseerde – citaat van schrijver F. Scott Fitzgerald opent de zelfbenoemde ‘ultieme luchtbeelden’-video van Victor Chu. Met behulp van zijn DJI Phantom 2 drone legde de filmmaker en fotograaf alle vijf stadsdelen van New York vast: Manhattan, Brooklyn, Bronx, Queens en Staten Island. In de video zijn niet alleen ‘the usual suspects’ te zien zoals het Empire State Building of Times Square. Chu filmde ook de minder bekende attracties van de miljoenenstad: zoals het Pepsi Cola-bord in het Gantry Plaza State Park in Long Island City, de Wereldtentoonstelling van 1964 in Flushing Meadows Corona Park of het scheepskerkhof Arthur Kill op Staten Island. Op het YouTube-kanaal van Chu, Sky Tech One Aerial Photography, is ook een uitgebreide making-of te vinden voor liefhebbers van (drone)fotografie.