Dagoverzicht

Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow
blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht

Minister-president Mark Rutte behoort tot de meest invloedrijke wereldleiders. Volgens de Klout Score tenminste, gebaseerd op sociaal mediasucces. Tijd om weer druk te twitteren naar @MinPres dus, vandaag begint het politieke seizoen.

De meeste 83-jarigen hebben dan weer geen Twitter. Mediamagnaat Rupert Murdoch wel, en hij is niet bang om het te gebruiken.

Nog geen plannen? Je kunt deze week naar een beurs. Nee niet die op het Damrak, die andere: de Horecava en de Vakantiebeurs. Maar wie gaat daar tegenwoordig eigenlijk nog heen?

Poldernieuws

Werkloos in de grensstreek? Dan moet je verplicht een baan aannemen in Duitsland of België, zegt een Limburgse bestuurder in de Volkskrant.

Fokker gaat onderdelen maken voor de vleugels van de Joint Strike Fighter, meldt de NOS.

Investeringsmaatschappij HAL wil opticienketen Grandvision binnen een maand naar de beurs brengen, aldus de Telegraaf.

While you were sleeping… in the US

Zijn er problemen bij de ontwikkeling van de digitale portemonnee van Verizon Wireless, AT&T en T-Mobile? re/code meldt dat er een grote reorganisatie gaande is bij Softcard.

HSBC Bank gaf de afgelopen jaren honderden miljoenen dollars uit om zichzelf te beschermen tegen witwaspraktijken. En dat is nog steeds te weinig, schrijft The Wall Street Journal.

Tinder kocht gisteren zijn eerste start-up: Namesake. Een mijlpaal voor de populaire dating-app, vindt Techcrunch.

While you were sleeping… in Asia

Vandaag drop kopen bij Kruidvat? Weet dat eigenaar Li Ka-shing zijn imperium flink reorganiseert, schrijft de Financial Times.

Het einde van het Chinese eenkindbeleid moet China een economische impuls geven. Dik een jaar later blijkt de versoepeling matig succesvol, schrijft South China Morning Post.

Eindelijk eens slecht nieuws over Alibaba. Het bedrijf betaalt 11 miljoen dollar om van een ruzie met Oracle af te komen, aldus The Wall Street Journal.

NRC Q’s citaat van de dag

“Many questions and jokes about My Space. Simple answer - we screwed up in every way possible, learned lots of valuable expensive lessons.” - Rupert Murdoch op Twitter over de mislukking van het door hem aangekochte Myspace (gekocht voor 580 miljoen, verkocht voor 35 miljoen dollar).

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.