Darth George

Star Wars: The Force Awakens verschijnt pas op 18 december in de bioscoop.

Om de tijd te doden, tekent George Folz sinds 1 januari iedere dag een scene na uit de klassieke Star Wars-films. Zijn tekenstijl doet denken aan die van de oude stripboeken over de scifi-reeks uit de jaren tachtig. Tegenover techblog Mashable legt Folz uit waarom hij begonnen is aan zijn langslepende project, genaamd #DarthDays. Het doel is simpel: om mensen te inspireren en blij te maken. „Ik geloof dat Star Wars bij heel veel mensen plezier oproept – uit hun jeugd, later in hun leven of op een ander moment”, zegt Folz. „Ik probeer die nostalgische bron aan te boren als ik teken. Hopelijk roept mijn liefde voor Star Wars blije herinneringen op bij anderen. Er zijn maar weinig dingen in het leven die mensen op 27-jarige leeftijd evenveel inspireren als op hun vierde. Maar Star Wars is een van die dingen”.