‘Fidel Castro stuurt levensteken aan oud-voetballer Maradona’

De Argentijnse oud-voetballer Diego Maradona zegt een brief te hebben ontvangen van Fidel Castro als teken van leven. Vrijdag gingen er geruchten rond dat de 88-jarige Cubaanse oud-president was overleden. Maradona, die in Cuba is voor zijn televisieprogramma, toonde de brief met handtekening gisteren aan de Venezolaanse televisiezender Telesur. Ook de Cubaanse staatsmedia maken melding van de brief. Castro is al een jaar niet meer in het openbaar gezien. Na de aankondiging van de ontdooiing van de betrekkingen met de Verenigde Staten, op 17 december, heeft Castro nog geen column geschreven voor de staatskrant Granma. Dit voedt geruchten over de gezondheid van de Cubaanse revolutieleider, die in 2006 de macht overdroeg aan zijn broer Raúl. (BBC)