Aanslag in Nigeriaanse stad Gombe, vlak buiten gebied Boko Haram

Eind vorig jaar werd in Gombe al een aanslag gepleegd bij een busstation. Het vermoeden is dat Boko Haram daarachter zit.
Eind vorig jaar werd in Gombe al een aanslag gepleegd bij een busstation. Het vermoeden is dat Boko Haram daarachter zit. Foto EPA / STR

Bij een bomaanslag in de Nigeriaanse stad Gombe is vandaag ten minste een persoon overleden. Ook raakten nog eens 18 mensen gewond, zo melden bronnen aan persbureau Reuters. Gombe ligt vlak buiten het gebied waar de terreurgroep Boko Haram actief is en is in de laatste maanden verschillende malen aangevallen.

Volgens een van de bronnen zou de mogelijke pleger van de aanslag – die vlak bij een markt plaatsvond - na zijn daad gedood zijn door een woedende menigte. De 18 gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Of Boko Haram achter de aanslag zit, is nog niet duidelijk, omdat nog niemand de aanval heeft opgeëist.

Het geweld van Boko Haram is een groot probleem in Nigeria. Vorige week moordde de radicaal islamitische terreurgroep een heel dorp uit. Hoeveel doden daarbij zijn gevallen, wordt betwist. De Nigeriaanse regering vreest echter dat er bij die aanslag 2000 doden zijn gevallen.