‘We’re murderers, Francis.’ Dit is de trailer van House of Cards seizoen 3

Vallen er doden? De trailer van seizoen 3 van Netflixserie House of Cards is online gezet. Veel dramatische beelden, drie lijkkisten en als afsluiter de opmerking van Claire: “We’re murderers Francis.”

De trailer, een aaneenschakeling van bloedstollende beelden onder een nogal intens nummer, houdt de gemoederen van de fans flink bezig. Het filmpje werd vijf uur geleden op Facebook gezet en is meer dan een miljoen keer bekeken en bijna 20.000 keer gedeeld. Onduidelijk is of seizoen drie, vanaf 27 februari te streamen op Netflix, de afsluiter en dus de ontknoping is van de politieke thriller, of dat er daarna nog een seizoen komt.

Kevin Spacey won vannacht een Golden Globe voor zijn vertolking van Frank Underwood. Hij begon zijn speech met een quote van Underwood: “This is only the beginning of my revenge.” Vorig jaar won Robin Wright al een Golden Globe voor haar rol van Claire in de veel bekroonde serie.

Frank Underwood antwoordt overigens vastberaden op de opmerking van Claire, met zijn donkere stem:

“We’re survivors.”

De speech van Spacey bij de Golden Globes vannacht:
https://www.youtube.com/watch?v=5SWbtqfTJgk

Wat voor seriekijker ben jij?

Het serieaanbod is enorm, en in een gemiddeld huishouden zijn meerdere schermen aanwezig. Het gevolg is dat ieder tegenwoordig op zijn eigen scherm naar zijn eigen serie kijkt, schreef NRC Q vorige week. Om het allemaal wat overzichtelijker te maken: negen typen seriekijkers.

Type 1: De creatieve zwartkijker (van Breaking Bad tot Six Feet Under. Nieuwe tip: Looking - over vier hipsterhomo’s in San Francisco).
Type 2: De hardwerkende stedeling (van Suits tot Sherlock. Tip: Reckless - serie over twee advocaten in Charleston).
Type 3: De snoepende bankhanger (van Friends tot Sex in the City. Nieuwe tip: Togetherness. Over vier dertigers die gedwongen moeten samenwonen).
Type 4: De teenage dramafan (True Blood, Vampire Diaries enzovoorts. Nieuwe tip: The Originals. Spin-off van Vampire Diaries)
Type 5: De dromer (Game of Thrones-fan. Nieuwe tip: Black Sails – piratenserie).
Type 6: De tv-nerd (van House of Cards tot Borgen. Nieuwe tip: The Honourable Woman - zakenvrouw probeert haar vaders fouten goed te maken).
Type 7: De inlevende crimewatcher (van Sopranos tot True Detective. Nieuwe tip: Better Call Saul - prequel op Breaking Bad, over advocaat Saul Goodman).
Type 8: De Britse romanticus (Downton Abbey-fan. Nieuwe tip: Grand Hotel, de Spaanse Downton Abbey).
Type 9: De conservatieve detectivewatcher (Midsomer Murders, Wallander enzovoorts. Nieuwe tip: Shetland - moord en doodslag in Schotland).

Doe de quiz: ‘Welk type tv-seriekijker ben jij, en met wie moet je op de bank?’