Vive la France, want daar komt dit keer de Goal v/h Weekend vandaan

Heerlijke goals weer dit weekend. De nummer één van deze week is eigenlijk een gedeelde eerste plaats met liefst twee andere klasbakken, maar zoals Henny Huisman al zei: er kan er maar één… Juist. Let’s go.

3. Andy Carroll (West Ham United)

In de winterse transferperiode van vier jaar geleden werd hij op transfer deadline day de opvolger van de bij Liverpool vertrokken Fernando Torres. Het werd niet veel met Andy. Inmiddels met zwaar verlies doorverkocht aan West Ham en in Londen krijgt Carroll steeds meer terug van de jongen die bij Newcastle United doorbrak. Hij heeft weer snelheid, behendigheid en weet weer waar de goal staat:

2. Scott Arfield (Burnley)

In 2013 overbodig bij Huddersfield Town. Tsja, dan hoef je je nog maar weinig illusies te maken over je voetballoopbaan. Maar Arfield mocht op proef bij Burnley, scoorde in zijn testwedstrijd en de Schot kreeg een contract. Speelde zodoende vorig jaar vrijwel alles in het seizoen waarin promotie naar de Premier League werd afgedwongen en natuurlijk maak je op dat niveau dan een goal. Maar niet voordat je twee man een panna cadeau doet:

1. Julian Palmieri (SC Bastia)

Wat een wedstrijd voor Palmieri afgelopen zaterdagavond! Paris Saint-Germain komt op bezoek en de klatergouden ploeg staat binnen twintig minuten op 0-2: niks aan de hand. Leuke openingstreffer van Lucas Moura trouwens. Maar nog voor rust is het gelijk, waarna Palmieri op fantastische wijze de 3-2 maakt (zie hieronder) en uiteindelijk ook de 4-2 eindstand verzorgt. Bijna identiek aan deze van Andy Ruiz (Guatemala U20) - en Paul Pogba had zelfs een redelijke goal à la Zidane zien - maar laten we toch maar gaan voor die van Palmieri: