Messi ontkent vertrek na zege Barcelona op Atlético Madrid

Lionel Messi heeft de verhalen over zijn vertrek bij Barcelona bestempeld als leugens. Hij zou bij coach Luis Enrique hebben gevraagd om een transfer, maar volgens Messi klopt daar niets van.

„Ik heb nergens om gevraagd”, zei de Argentijnse sterspeler gisteravond na de 3-1 zege van FC Barcelona op Atlético Madrid.

Messi: „Ik wil helemaal niet ergens anders heen. Ik heb gehoord dat mijn vader zou hebben gesproken met Chelsea en Manchester City, maar dat zijn allemaal leugens. Ik zou ook een slechte relatie hebben met Guardiola, Eto’o, Ibrahimovic en Bojan. Ze zouden zijn vertrokken door mij, maar ook dat klopt niet. Ik heb ook zeker geen ruzie met Luis Enrique.”

FC Barcelona sloeg met fraai voetbal de aanval van Atlético af op de tweede plaats in de Primera División. De Catalanen kwamen na twaalf minuten op voorsprong via Neymar.

De verdedigers van Atlético hadden vaak een overtreding nodig om Messi, Neymar en Suárez af te stoppen. José María Giménez zorgde er binnen het half uur voor dat Neymar met een bloedende enkel behandeld moest worden. De aanvaller kon echter door en zag Suárez na 35 minuten de 2-0 maken. Nadat Mario Mandzukic uit een strafschop na een uur had tegen gescoord, bepaalde Messi in de 87ste minuut de eindstand op 3-1.

Door de zege blijft de achterstand van Barça op koploper Real Madrid – dat Espanyol met 3-0 versloeg – één punt. Real heeft wel een duel minder gespeeld. Het gat tussen Barça en nummer drie Atlético is drie punten.

In de Italiaanse Serie A won koploper Juventus gisteren uit bij Napoli met 3-1. Paul Pogba, Martín Cáceres en Aturo Vidal scoorden voor Juve. Miguel Britos maakte het enige doelpunt voor Napoli. Door de zege liep de voorsprong van Juve op AS Roma uit tot drie punten.

AS Roma kwam in de stadsderby tegen Lazio niet verder dan 2-2. Francesco Totti maakte beide goals voor AS Roma. De 38-jarige aanvoerder vierde zijn tweede treffer door een selfie te maken met zijn eigen telefoon. (ANP)