Tilburg sterkste in bekerfinale

Tilburgse blijdschap tijdens de bekerfinale in Eindhoven.
Tilburgse blijdschap tijdens de bekerfinale in Eindhoven. Foto ANP

De Tilburg Trappers hebben gisteren de nationale beker geprolongeerd in het ijshockey na een overwinning op de Flyers uit Heerenveen. De Trappers wonnen het eenzijdige duel met 5-2. Het was de vierde keer in vijf jaar (en voor de vijftiende keer in totaal) dat Tilburg de nationale beker verovert. Het niveauverschil was groot: vijf minuten na aanvang van de derde periode stond het 4-0, dankzij doelpunten van Steve Mason (tweemaal), Bjorn Willemse en Peter van Biezen. Travis Bobbee en Mitch Bruijsten scoorden voor Heerenveen, maar spannend werd het niet. Diederick Hagemeijer bepaalde in de slotminuut de eindstand op 5-2. De bekerfinale was historisch omdat beide clubs volgend jaar in de Duitse competitie gaan spelen, op het derde niveau (Oberliga). De resterende drie eredivisieclubs van Nederland gaan samenspelen met clubs die nu een niveau lager spelen. Het besluit van Tilburg en Heerenveen wordt gesteund door de ijshockeybond. (ANP/NRC)