Economie

Geen bureaustoel te bekennen - werken we straks zo?

Deze kruising tussen kunst, architectuur, wetenschap en kantoorinrichting is een project van studio RAAAF (Rietveld Architecture-Art-Affordances) en kunstenaar Barbara Visser. Het heet The End of Sitting. Werken doe je staand, dus.
Deze kruising tussen kunst, architectuur, wetenschap en kantoorinrichting is een project van studio RAAAF (Rietveld Architecture-Art-Affordances) en kunstenaar Barbara Visser. Het heet The End of Sitting. Werken doe je staand, dus. Foto RAAAF, Jan Kempenaers

Het heeft wat weg van een apenrots, inderdaad. Geen bureaustoel te bekennen. Geen bureau ook trouwens. Hier werk je leunend, staand, hangend of liggend. Als je maar niet gaat zitten. Want van zitten ga je dood.

Of in elk geval: Hidde van der Ploeg van het VU Medisch Centrum ontdekte dat hoe meer je staat, hoe langer je leeft. Iemand die dagelijks twee tot vijf uur staat, heeft een 10 procent lagere kans om vroegtijdig te overlijden. Als je je hele werkdag staat is die kans 24 procent kleiner.

Dus hup, in de benen.