Duistere rap uit São Paulo

De hiphopbeat waarmee Convoque Seu Buda opent doet vermoeden dat Criolo een rechttoe rechtaan rapper is. Wie zijn vorige plaat Nó Na Orelha kent, weet dat de Braziliaan nog uit een ander vaatje zal tappen. Na het internationaal succes van dat album was het drie jaar wachten op deze opvolger: plots te downloaden op zijn site. Op deze tien nieuwe tracks drijft Criolo wat verder weg van het hiphopstramien, hoewel zijn raps nog steeds de straten van São Paulo tot leven wekken. Tropicalia, milde afrobeat en wat Prince-achtige funk zorgen voor constante spanning. Het is geen vrolijke plaat geworden, de sfeer is bedachtzaam, soms duister. De roots van Criolo (Kleber Gomes) liggen hoorbaar in het noordoosten van Brazilië, waar de Afrikaanse invloed groot is. Gastmuzikanten uit de indiescene van São Paulo spelen ook mee, onder wie leden van Metá Metá.