Dagoverzicht

Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow
blank yellow adhesive note on white background with shadow Beeld NRC Q

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Heb jij het al geproefd? Coca-Cola en Pepsi zijn er in ieder geval weg van:stevia. Honderd procent plantaardig, nul calorieën én een slimme investering.

Zakelijke afspraken en een alcoholisch drankje: ze gaan vaak samen. Maar hoe overleef je nieuwjaarsborrels als je niet drinkt?

Opvallend naar je werk? Pak de E-glide, Marbel of Leif: de nieuwe generatie elektrische voertuigen.

Poldernieuws

De concurrentie is moordend op luchthaven Schiphol, maar de KLM moet zich niet zo laten kennen, zegt de voorzitter van de pilotenvakbond VNV in het Financieele Dagblad.

Statistieken van het CBS zijn te vertrouwen. Toch wil de nieuwe directeur dat de statistici wat meer gaan experimenteren, schrijft het FD.

De hackers van Anonymous hebben jihadisten de oorlog verklaard. Volkskrant en Algemeen Dagblad schrijven dat de eerste website al offline is gehaald.

While you were sleeping… in the US

Tegenslag voor Apple: iPhones en apps brengen door de hoge dollarkoers minder geld op. Dan maar de prijs omhoog, meldt Bloomberg.

Iedere Amerikaanse diner lijkt uitgerust met Formica meubilair. Maar formica is uit - behalve in China, weet The Wall Street Journal.

Hoe moeilijk kan het zijn om goed personeel aan te nemen? Online warenhuis Amazon geeft Quartz haar volledige handboek personeelszaken.

While you were sleeping… in Asia

Iets minder pacifisme levert geld op, weet de Japanse premier Abe. De Washington Post bericht dat Japan de pacifistische grondwet iets anders wil gaan interpreteren.

China krijgt een pretparkimperium. Vastgoedbedrijf Dalian Wanda gaat de strijd aan met Disney, schrijft de Financial Times.

India wil een einde maken aan het steenkooltijdperk: een joint-venture tussen Adani en SunEdison moet India voorzien van schonere zonne-energie.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.