In beeld

Wereldleiders en burgers lopen mee in Mars van de Republiek

Om 15.00 uur is vandaag de Mars van de Republiek begonnen in Parijs, die mogelijk de grootste betoging wordt in de recente Franse geschiedenis. Bij de demonstratie naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van afgelopen week werden honderdduizenden mensen verwacht. Volgens de krant Le Parisien waren het er rond 18.00 uur ruim een miljoen. In heel Frankrijk waren naar schatting twee miljoen mensen op de been. Ook veel wereldleiders waren aanwezig, onder wie David Cameron, Angela Merkel, Benjamin Netanyahu, Mahmoud Abbas en Mark Rutte.
President Hollande heet de Britse premier David Cameron welkom bij het Elysée, voor aanvang van de stille tocht van wereldleiders.
EPA / Yoan Valat
Hollande met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.
Foto EPA / Yoan Valat
Hollande verwelkomt de Duitse bondskanselier Angela Merkel.
AFP / Matthieu Alexandre
De Palestijnse president Mahmoud Abbas spreekt bij vertrek bij het Elysée richting de mars met premier Rutte.
AFP / Yoan Valat
Belangstellenden verzamelen zich ondertussen op het Place de la République.
ANP / Pierre Crom
Politieagent houdt de omgeving in de gaten. De veiligheidsmaatregelen waren buitengewoon streng met speciale politie-eenheden, grote aantallen motoragenten en sluipschutters op de daken. In totaal werden zo’n 5500 veiligheidsbeambten en 2200 agenten ingezet.
Reuters / Stephane Mahe
Hollande, premier Manuel Valls en de burgemeester van Parijs verlaten het paleis van de president om deel te nemen aan de Mars
AP / Yoan Valat
President François Hollande omringd door wereldleiders. Van links naar rechts: Netanyahu van Israël, oud-president Nicolas Sarkozy, de Malinese president Ibrahim Boubacar Keita, bondskanselier Angela Merkel, de Palestijnse president Mahmoud Abbas, premier Matteo Renzi uit Italië.
Reuters / Philippe Wojazer
De wereldleiders liepen voor aanvang van de Mars van de Republiek een eigen stille tocht. Zij liepen in de richting van een andere tocht, waarin nabestaanden en bekenden van de slachtoffers meeliepen.
AFP / Kenzo Tribouillard
AFP / Kenzo Tribouillard
Nabestaanden en bekenden van de zeventien slachtoffers waren te herkennen aan hun rouwband.
Reuters / Stephane Mahe
Medewerkers van Charlie Hebdo, onder wie cartoonist Renald Luzier (Luz).
AP / Francois Mori
Luz troost columnist Patrick Pelloux.
AP / Michel Euler
EPA / Olivier Hoslet
AP / Michel Euler
De Griekse premier Antonis Samaras, zijn ambtgenoot uit Spanje Mariano Rajoy, premier Cameron, de Deense premier Helle Thorning-Schmidt, EU-buitenlandchef Federica Mogherini, koningin Rania van Jordanië met koning Abdullah II, Donald Tusk van Polen en de Turkse premier Ahmet Davutoglu waren ook aanwezig.
AFP / Eric Feferberg
De burgemeester van Parijs Anne Hidalgo, liep ook mee, evenals de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. Andere aanwezigen waren premier Rutte, Petro Porosjenko (Oekraïne) en de Britse premier David Cameron.
AP / Christophe Ena
Hollande condoleert columnist Patrick Pelloux, die werkt voor Charlie Hebdo.
Reuters / Philippe Wojazer
AP / Peter Dejong
Luchtfoto van de Place de la République in Parijs.
AFP / Kenzo Tribouillard
Betogers op de Place de la Bastille. Dat plein werd geopend nadat Place de la République en Place de la Nation waren volgestroomd.
AFP / Joel Saget
ANP / Pierre Crom
Place de la République.
AFP / Kenzo Tribouillard
AFP / Kenzo Tribouillard
Keeper Maxime Dupe van Nantes staat stil bij het drama, net voor de wedstrijd van Nantes (FCN) tegen Metz (FCM) in het Beaujoire stadion.
Foto AFP / Jean-Sebastien Evrard
De mars
Reuters / Charles Platiau
AFP / Joel Saget
De Place de la République.
AFP / Bertrand Guay