Koeman wint van Van Gaal in Engelse Premier League

Ronald Koeman viert de overwinning van zijn Southampton op het Manchester United van Louis van Gaal. EPA / Peter Powel

Ronald Koeman heeft met Southampton sportieve wraak genomen op het Manchester United van Louis van Gaal. Op Old Trafford zegevierde Southampton vandaag met 0-1, door een doelpunt van invaller Dusan Tadic.

De oud-speler van FC Twente sloeg toe, nadat Graziano Pellè op de paal had geschoten. De Serviër vierde zijn intikker uitbundig. Hij trok zijn shirt uit en toonde zijn spieren aan het publiek. Het kwam de aanvaller op een gele kaart te staan.

Erg veel zal Koeman daar niet om malen. De Nederlandse trainer begint steeds beter door te hebben hoe hij de topteams in de Premier League moet verslaan. Na eind vorig jaar knap gelijk te hebben gespeeld tegen Chelsea (1-1), werd begin dit jaar Arsenal geklopt. Tegen United speelde Southampton iets minder aanvallend dan normaal. Het bleek een juiste tactische keuze van de oud-international.

United, waar Daley Blind zijn rentree maakte en Robin van Persie als gewoonlijk in de basis stond, ging in de slotfase met man en macht op jacht naar de gelijkmaker. Blind was gevaarlijk met enkele scherpe voorzetten, maar die werden door zijn medespelers niet op waarde geschat. Ook het inbrengen van de kopsterke Marouane Fellaini hielp niet. Eljero Elia maakte bij Southampton zijn debuut. De vleugelspeler werd na een uur gewisseld voor Tadic.

Koemans Southampton nu derde op ranglijst

Door de zege passeert Southampton, dat eerder dit seizoen thuis van Manchester United had verloren, United op de ranglijst en is het nu derde op tien punten achterstand van koploper Chelsea. Die formatie profiteerde van het puntenverlies van concurrent Manchester City, dat niet verder kwam dan 1-1 tegen Everton. Chelsea won zelf thuis met 2-0 van Newcastle United, waar Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita in de basis stonden. Oscar en Diego Costa scoorden voor Chelsea.

Arsenal is achter Manchester United vijfde. De ploeg won met 3-0 van Stoke City. De zege kwam voor een groot deel op het conto van Alexis Sánchez. De Chileen scoorde twee keer en gaf de assist bij de 1-0. Door de zege passeerde Arsenal Tottenham Hotspur, dat verrassend verloor bij Crystal Palace (2-1). Queens Park Rangers verloor het degradatieduel van Burnley (2-1). Leroy Fer speelde het hele duel voor QPR. (ANP)