KNMI voorspelt zware windstoten aan de kust

Een wandelaar trotseert gisteren de stormachtige wind op het strand van IJmuiden.
Een wandelaar trotseert gisteren de stormachtige wind op het strand van IJmuiden. Foto ANP / Remko de Waal

Vooral aan de kust kunnen er vandaag zware windstoten voorkomen. Dat meldt het KNMI. Later op de dag kan dat ook verder landinwaarts het geval zijn. Het weerbureau heeft een code geel afgegeven voor Zeeland, Zuid- en Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen, Drenthe en het Waddengebied.

Er kunnen windvlagen van zo’n 80 tot 90 kilometer per uur voorkomen. Komende nacht gaat de wind een beetje liggen maar morgen overdag kunnen de windstoten weer terugkeren.

Gisteren overlast door stormachtig weer

Het onstuimige weer zorgde gisteren op verschillende plekken in ons land voor overlast. Rijkswaterstaat adviseerde automobilisten niet de weg op te gaan met een aanhanger of caravan. Op Schiphol hadden meerdere vluchten vertraging door de harde wind. De storm leverde in de nacht van vrijdag op zaterdag schade op in de kustprovincies, maar van grote incidenten was geen sprake. De brandweer in de regio’s Rotterdam Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid moest verschillende keren uitrukken. Zo viel in Maassluis (Zuid-Holland) een boom op een auto en waaide er in Vlaardingen een grote partytent om.(ANP)