Dit is wat je moet weten over volgende week

Deze week: NK pannenkoeken bakken op de Horecava, de eerste kwartaalcijfers

2014-01-13 13:26:20 AMSTERDAM - Koks maken gerechten klaar op de eerste dag van de Horecava in de RAI. De jaarlijkse horecavakbeurs vindt plaats van 13 tot en met 16 januari. ANP KOEN VAN WEEL
2014-01-13 13:26:20 AMSTERDAM - Koks maken gerechten klaar op de eerste dag van de Horecava in de RAI. De jaarlijkse horecavakbeurs vindt plaats van 13 tot en met 16 januari. ANP KOEN VAN WEEL

Zondag, het begint bijna weer. Dit is wat je moet weten.

1. Feest voor horecamensen en verzamelaars van balpennen en sleutelkoorden. In de RAI de Horecava, de grootste beurs voor vakmensen uit de horeca. Met onder meer het Nederlands Kampioenschap pannenkoeken bakken, cijfers over de horecabranche en prijzen voor de beste innovaties. Tot en met donderdag.

2. In de Jaarbeurs in Utrecht de Vakantiebeurs, vanaf woensdag. Ook present: een bedrijf dat vakantiereizen naar Iraaks Koerdistan organiseert. “Er valt wat in te halen”, meldt de website.

3. Opvallend veel heiligmannen en dieren dit jaar, bij de nominaties voor de Gouden Loeki, de prijs voor de beste reclame. Woensdag wordt bekend welk spotje ‘m wint. Jumbo is ook genomineerd, maar niet met de bekritiseerde kerstcommercial.

4. Hebben retailers met kerst de extra omzet behaald waarop ze hoopten? Nederlandse supermarkten verkochten 0,5 procent minder dan vorig jaar. De Britse modeketen Asos blijft maar groeien, maar in hun winstcijfers zie je dat niet terug. Net als het Duitse Metro, bekend van onder meer Media Markt, komt het dinsdag met een Christmas Statement.

5. Zal Ahold-topman Dick Boer donderdag iets zeggen over de ruzie met franchisenemers van Albert Heijn? Ahold presenteert dan de omzetcijfers over 2014. De quinoa- en gortsalades van AH to go zijn cruciaal voor de omzet.

6. Ook de eerste Amerikaanse jaarcijfers: onder meer van BlackRock, de grootste investeerder ter wereld. Ze hebben 3.400 miljard dollar onder hun beheer. Hun succes hebben ze te danken aan een mysterieus systeem, Aladdin. BlackRocks Amsterdamse kantoor beheert ruim 150 miljard euro, oftewel 15 procent van al het belegde vermogen in Nederland.

7. Makelaarsvereniging NVM presenteert donderdag de woningmarktcijfers over het laatste kwartaal van 2014, in het Amsterdamse Hilton-hotel. Afgelopen kwartalen werden er meer huizen verkocht dan in 2013. Bij deze dertien postcodes daalden de prijzen het hardst sinds voor de crisis.

8. Klépierre wordt deze week opgenomen in de AEX-index van Amsterdamse beurs. Het Franse bedrijf neemt vastgoedfonds Corio over, eigenaar van onder meer winkelcentra Hoog Catharijne en Alexandrium. Minder dan 95 procent van de aandelen van Corio is daadwerkelijk aan Klépierre verkocht, dus blijft Corio zelf voorlopig nog beursgenoteerd. En de Nederlandse bestuurders? Die krijgen mogelijk gewoon hun bonus over de komende twee jaar.