In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder meer de viering van het Orthodoxe Kerstfeest, sneeuw in het Midden-Oosten en uiteraard de rouw na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs.
Afghaanse vluchtelingenmeisjes spelen met een pop in een gat in de grond in een sloppenwijk van Islamabad, Pakistan, waar veel vluchtelingen hun heil zoeken.
AP / Muhammed Muheisen
Een compilatie van de finalisten tijdens de jaarlijkse European Elvis Tribute Artist Contest and Convention in het Britse Birmingham.
Reuters / Darren Staples
Indiase studenten gieten water over elkaar heen als onderdeel van een ritueel bad op de avond van Magh Purnima in de stad Ahmadabad.
AP Photo / Press Trust of India
Anti-Pegida demonstranten dansen met bezemstelen tijdens hun protest tegen de opkomst van de Duitse populistische anti-immigratiebeweging Pegida.
AFP / Robert Michael
Schoolkinderen krijgen yogales in de Indiase stad Ahmedabad.
Reuters / Amit Dave
<strong>Foto van de week:</strong> 5 januari , Al – Breij : Wat een contrast. De ene Syrische rebel is honderd procent gefocust op gevaar,de andere staat relaxed een praatje te maken met zijn handen in zijn jaszakken. Over het machine geweer? Of over de vrouw en kinderen , het weer misschien wel ! ( Evert Hermans , fotoredactie Nrc Handelsblad )
Reuters / Abdalghne Karoof
Een dood hert ligt tussen verbrande bomen nadat een bosbrand heeft gewoed in de regio One Tree Hill bij de Australische Adelaide Hills.
AFP / Brenton Edwards
Een amateuracteur in de Oekraïense stad Lviv draagt een masker van de Russische president Vladimir Poetin terwijl hij koning Herodes speelt in de geboorte-scène van Jezus.
AFP / Yuriy Dyachyshyn
Vreugdevuren branden langs de heuvels rond het dorp Pottenstein in het zuiden van Duitsland, ter viering van Drie Koningen.
AFP / David Ebener
Bulgaren duiken in het ijskoude water van een meer bij de stad Sofia om een kruis op te duiken dat een Orthodoxe priester in het water heeft gegooid. Wie het kruis als eerste heeft, gaat volgens het verhaal een gezond jaar tegemoet.
AFP / Dimitar Dilkoff
Tenten van hindoeïstische pelgrims kleuren de 'Sangam', de plek waar de rivieren Ganges, Yamuna en de mythische Saraswati samenkomen. De pelgrims zullen tijdens het jaarlijkse Magh Mela festival in Allahabad, India, op deze plek een duik in het water nemen.
AP / Rajesh Kumar Singh
Een Syrisch vluchtelingenmeisje staat achter een deur in een opvangkamp in het dorp Ketermaya, ten zuiden van Beirut in Libanon. Storm, sneeuw en hevige regenval teisteren het Midden-Oosten.
Reuters / Ali Hashisho
Een Syrische jongen (rechts) kijkt uit zijn besneeuwde tent in een vluchtelingenkamp in het dorp Deir Zannoun, in de Bekaa Vallei, in het oosten van Libanon.
AP / Hussein Malla
Moslims bidden in de Grote Moskee van de Franse stad Saint-Etienne, naast een bordje waarop staat "Je suis Charlie", twee dagen na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo.
AFP / Jean-Philippe Ksiazek
Een Roemeense politieagent loopt langs het condoleanceregister bij de Franse ambassade in Boekarest, een dag na de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs.
AFP / Daniel Mihailescu
Een Zuid-Koreaanse soldaat tijdens een winteroefening in de sneeuw bij Pyeongchang.
EPA /Jeon Heon-Kyun
De directeur van restaurantketen Sushi Zanmai snijdt een stuk tonijn af op de Tsukiji markt in Tokyo. De 180 kilo zware tonijn kostte 4.5 miljoen yen (circa 30 duizend euro) en was daarmee de duurste vis op de nieuwjaarsveiling van de Tsukiji markt.
Reuters / Thomas Peter
Journalisten duiken weg in hun jassen vanwege de sneeuw die opwaait bij de landing van de helikopter met daarin de Amerikaanse president Barack Obama.
AP / Pablo Martinez Monsivais
Indiase politiemensen oefenen in New Delhi voor de parade op de Dag van de Republiek op 26 januari.
Reuters / Ahmad Masood
Russische Kozakken, gekleed in hun traditionele uniform, bewaken in de sneeuw het gebied rond de Kazan Kathedraal, waar een dienst wordt gehouden in het kader van het Orthodoxe Kerstmis.
Reuters / Eduard Korniyenko