Weer

Het is een zeer wisselvallige periode. Met wind vanaf zee wordt een vochtige en onstabiele luchtsoort aangevoerd. Door de aanwezigheid van regen trekt de wind aan.

Vandaag is een zeer windrijke, maar ook zachte dag. Het is 10 tot 13 graden. Vandaag passeren een aantal buien waarbij ook zware windstoten kunnen voorkomen. Aan zee waait het stormachtig (kracht 8) en in het binnenland vrij krachtig (kracht 5). In de loop van de middag trekt het buiengebied oostwaarts weg. Vanuit het noordwesten volgen dan nog enkele opklaringen, waardoor daar de zon nog even schijnt. Het koelt snel af met in de nacht minimumtemperaturen rond 3 graden.

Morgen verloopt anders. We bevinden ons dan in een koudere lucht waardoor de middagtemperatuur lager wordt, maximaal 6 tot 8 graden. Er is van tijd tot tijd zonneschijn. Verspreid over het land passeren buien.

Provincies in het noordoosten hebben de meeste kans op regen met daar ook een grotere kans op hagel. De wind is tegen die tijd wat afgenomen, maar het waait nog steeds stevig.