‘Vrouwelijke terreurverdachte Parijs niet in Frankrijk - mogelijk in Syrië’

Een man rouwt nabij de Franse supermarkt waar gisteren een gijzeling plaatsvond. De dader daarvan zou de partner zijn van de gezochte Boumeddiene.
Een man rouwt nabij de Franse supermarkt waar gisteren een gijzeling plaatsvond. De dader daarvan zou de partner zijn van de gezochte Boumeddiene. Foto AFP / Kenzo Tribouillard

De vrouw die werd verdacht van betrokkenheid bij de terreurdaden in Parijs, Hayat Boumeddiene, zit niet in Frankrijk. De vrouw is vorige week vrijdag naar Istanbul gevlogen, zo melden verschillende Franse media vandaag op basis van bronnen bij de politie. Mogelijk is ze van daar de grens met Syrië overgestoken.

De 26-jarige Boumeddiene zou op 2 januari een vlucht hebben genomen van Madrid naar de Turkse stad. Turkse inlichtingendiensten houden er volgens het dagblad Le Parisien rekening mee dat de partner van Amedy Coulibaly, die gisteren mensen gijzelde in een supermarkt, op 8 januari de Turkse grens met Syrië is overgestoken.

Verdacht van doodschieten agente

Boumeddiene had op gisteren terug moeten vliegen met haar retourticket Madrid-Istanbul, maar is volgens bronnen van de Franse krant nooit komen opdagen. De vrouw is sinds enkele dagen een van de meest gezochte personen in Frankrijk, omdat haar naam in verband werd gebracht met twee terreurdaden.

De Franse politie deed gisteren een opsporingsbevel de deur uit naar Boumeddiene en haar partner Coulibaly, met wie ze naar verluidt is getrouwd. Het duo zou een dag eerder een agente hebben doodgeschoten. Ook werd gesuggereerd dat Boumeddiene betrokken was bij de gijzeling van de supermarkt, waarbij niet alleen Coulibaly maar ook vier gijzelaars de dood vonden.