Ten minste 4 doden bij dubbele zelfmoordaanslag in Libanon

Libanese soldaten patrouilleren in Tripoli tijdens de rellen tussen het leger en soennitische strijders in oktober.
Libanese soldaten patrouilleren in Tripoli tijdens de rellen tussen het leger en soennitische strijders in oktober. Foto EPA / Adel Karroum

Bij een dubbele zelfmoordaanslag in de Libanese stad Tripoli zijn vandaag ten minste 4 doden gevallen. Daarnaast raakten meer dan 20 mensen gewond, zo melden bronnen binnen de Libanese veiligheidsdiensten aan persbureau Reuters. Doelwit van de aanslag was een café in de alawitische buurt van Tripoli.

Mogelijk ligt het aantal slachtoffers van de actie nog hoger. Het nationale persbureau van Libanon spreekt namelijk van 7 doden. De tweede aanslag op het café zou vrijwel meteen na de eerste hebben plaatsgevonden. Op dat moment waren er veel omstanders in de buurt, die waren toegesneld na de eerste explosie.

De wijk waar de aanslag plaatsvond is vrijwel de enige alawitische in het verder vrijwel geheel soennitische Tripoli. Beide groepen hebben in het verleden meermaals met elkaar overhoop gelegen, maar de laatste jaren was het vrij rustig in Tripoli, zo meldt persbureau AP. In oktober kwamen minstens 33 mensen om na een botsing tussen het leger en soennitische strijders.