Risico spreiden

Dé belegging voor 2015 is een gespreide. Net als voor alle voorgaande jaren en alle volgende. Vergeet uw beleggingsmix dan ook niet te kruiden met een gespreid, Europees aandelenfonds. Ondanks de lamlendige economie, de Griekse politieke salade, of de structurele slakkengang in Italiaanse of Franse structurele hervormingen. Mocht de ECB beginnen met het opkopen van staatsleningen, dan kan ze het beurssentiment een nieuwe impuls geven. Niet dat zo’n ingreep de dagelijkse economie vooruit zou helpen, maar dat is het punt hier niet. We praten even puur als belegger. Het gemiddelde Europese aandeel is op het moment niet overdreven duur gewaardeerd tegenover de gerealiseerde bedrijfswinsten. Het dividend is vaak (veel) hoger dan de rente. Genoeg redenen dus om een dergelijke belegging wat krediet te geven.