Randstad

Er is nog weinig te zien van het economisch herstel in Europa, maar later dit jaar zal de economie verder aantrekken door goedkope olie, de zwakke euro en de lage rente. Een bedrijf dat al vroeg in de cyclus profiteert is Randstad. Dit uitzendbedrijf haalt circa 70 procent van de omzet uit Europa. Randstad richt de aandacht op verbetering van de winstgevendheid door stevige reorganisaties. Als het economisch herstel eindelijk doorzet, krijgt de winst een flinke impuls. Eind november bevestigde het bedrijf dat de groei op koers ligt en de margedoelstelling voor 2016 (5 à 6 procent) nog altijd binnen bereik ligt. Dat komt voor een deel door een sterk herstel van de permanente plaatsingen, een activiteit waar het bedrijf hoge marges op haalt. Op lange termijn profiteert Randstad van de toename van flexibilisering van de arbeid.