Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Cultuur

Raamvertelling

Fotograaf Allard de Witte begon drie jaar geleden met het fotograferen van ramen. Het duurde even voordat hij bedacht dat hij ze in types wilde ordenen, en niet bijvoorbeeld per straat. Overal in Amsterdam zocht en vond hij ramen. De ramen in zijn eigen buurt, de Watergraafsmeer in Amsterdam, bleken vanwege hun hoogte uitermate geschikt, maar hij vond materiaal in de hele stad. In Noord zag hij veel zilverkleurige Luxaflex. "Er waren ook straten waar mensen elkaar duidelijk gekopieerd hadden, daar zag je ineens overal orchideeën of plakfoliepoezen." De Witte maakte de serie Venster met steun van het Sem Presser Fonds en het Amsterdamse Fonds voor de Kunst.
Allard de Witte
Allard de Witte
Allard de Witte
Allard de Witte
Allard de Witte
Allard de Witte
Allard de Witte
Allard de Witte
Allard de Witte
Allard de Witte
Allard de Witte