Hackers van Anonymous verklaren moslimextremisten de oorlog

Screenshot Anonymous Belgique

De hackers van Anonymous hebben gisteren de oorlog verklaard aan islamitische terroristen. De hackers beloven in een video, geplaatst op hun Franstalige Belgische Youtube-account, dat ze wraak willen nemen voor de aanslagen in Parijs van afgelopen week.

Anonymous wil de sites en sociale media-acocunts die gelinkt zijn aan terroristen platleggen. Ook hebben ze op Twitter een hashtag (#OpCharlieHebdo) in het leven geroepen om de acties te volgen. (Lees hier het ‘persbericht’)

http://youtu.be/k1sCVOG9BF8

“Wij, de wereldwijde hackers van Anonymous, verklaren de oorlog aan jullie, terroristen,” zeggen ze in bovenstaande aankondiging. De videoboodschap is gericht aan “Al-Qaeda, IS en andere terroristen.”

“We houden jullie online activiteiten in de gaten en zorgen dat al jullie accounts op sociale media op zwart gaan.”

De hackersgroep gaat ook offline van zich laten horen:

Twitter avatar AnonymousBelgie AnonymousBelgie Greetings world not only is are action #OpCharlieHebdo online we do a march in Brussel https://t.co/By6XJ0tPXn We Expect You! #CharlieHebdo

Anonymous begon als een grap van online-relschoppers, maar geldt nu al jaren als een ondergrondse beweging die strijdt voor internetvrijheid. Anonymous legde websites plat (Mastercard, Paypal, Scientology), gooide persoonsgegevens op straat en voerde actie op internet: vóór WikiLeaks en de Occupybeweging, tégen dictators in het Midden-Oosten en Corporate America.

Anonymous ziet zichzelf als een anarchistische, integere protestbeweging. Maar voor de opsporingsdiensten in binnen- en buitenland gold Anonymous vaak als een doorn in het oog.

Lees verder in NRC Handelsblad: Wij zijn Henk en Gerda. Wij zijn met velen. (€) en Wij zijn allemaal Charlie. Maar wat vindt Charlie eigenlijk? (€)