General Electric

Mijn beleggingstip voor 2015 is General Electric. GE is een barometer van de Amerikaanse economie, die in 2015 flink zal groeien. Bovendien is het een dollaraandeel. De dollar zal nog wel wat verder stijgen ten opzichte van de euro, zeker in het eerste halfjaar. Met een verwachte winst per aandeel voor 2015 van 2,03 dollar is de huidige koers van 24,37 dollar niet hoog. Een stevig dividendrendement van bijna 4 procent ondersteunt deze koers. General Electric is een zeer gediversifieerd, wereldwijd opererend industrieel concern en een financiële dienstverlener. Tijdens de crisis heeft GE een behoorlijke herstructurering en afslanking doorgevoerd. De balans is verbeterd en het risicoprofiel is verlaagd, mede door een flinke inkrimping van de financiële activiteiten. Een sterk bedrijf dus, waarvan goede prestaties verwacht mogen worden.