Frozen River

(Courtney Hunt, 2008). Als haar gokverslaafde echtgenoot er vandoor gaat met hun spaargeld is Ray (Melissa Leo) opeens een alleenstaande moeder. Hoe moet zij nu de nieuwe stacaravan betalen die ze haar twee zoons had beloofd? Op een indianenreservaat op de grens van Amerika en Canada ontmoet ze Lila, een ervaren mensensmokkelaar die illegalen overbrengt door in de wintermaanden in de pikdonkere nacht de bevroren St. Lawrence River over te steken. De twee vrouwen gaan samen in zaken en dat levert spannende scènes op. Overal dreigt gevaar: krakend ijs, de grenspolitie, een verdachte sporttas van een Indiaas echtpaar. Onbedoeld vormt het fraaie Frozen River, een combinatie van thriller en geëngageerd drama, een hommage aan de vorig jaar onder mysterieuze omstandigheden overleden actrice Misty Upham (Lila).

Canvas, 23.15-00.50u.