Europese ETF

Beleggers moeten in de eurozone zijn. De gedaalde euro is gunstig voor de export, veel bedrijven hebben de kosten onder controle en financieel genoeg vet op de botten. Daarnaast zorgt de lage olieprijs voor goedkopere grondstoffen en een lagere energierekening. In de eurozone belegt u uiteraard zonder valutarisico en het is een regio met – internationaal gezien – lage koers-winstverhoudingen. De nodige beren op de weg zijn er ook: geopolitieke spanningen (Rusland, IS), een afzwakkende groei in China, deflatiedreiging in Europa. Desondanks verwacht ik een mooi (Europees) beleggingsjaar en een AEX-index, eind 2015, rond de 450 punten. Voor mijn portefeuille heb ik recent iShares Core Euro Stoxx 50 Ucits ETF gekocht. Deze indextracker herbelegt automatisch dividend – dus u profiteert van het dividend-op-dividend effect.