Energie-aandelen

Mijn advies is aandelen in de energiesector te kopen. De energiesector heeft in de afgelopen periode heftig gereageerd op de spectaculair gedaalde olieprijs. Deels terecht, maar overdrijving ligt op de loer. De angst in de markt is dat de olieprijs nog verder zal zakken. De gedaalde energieaandelen lopen hier inmiddels vorstelijk op vooruit – zo ver dat ze inmiddels weer koopwaardig geworden zijn. Beleggers rekenen nu op een olieprijs onder de 60 dollar voor de lange termijn. Maar fundamenteel ligt de olieprijs hoger, al is het maar omdat veel vormen van olieproductie bij een prijs van 60 dollar niet rendabel zijn. Alleen als de vraag naar olie structureel daalt, zal de prijs verder dalen. Maar dat ligt niet voor de hand, de verwachting is juist dat de mondiale olievraag zal blijven stijgen.