2Doc: The Kids Are OK

Maandag 12 januari 2015 is het precies vijf jaar geleden dat Haïti werd getroffen door een zeer zware aardbeving. Na de beving van 7,0 op de schaal van Richter die een kwart miljoen mensen doodt en 1,5 miljoen mensen dakloos maakt, is contact met de kindertehuizen waar op dat moment meer dan honderd adoptiekinderen wonen onmogelijk, één van de huizen is zelfs gedeeltelijk ingestort.Ruim de helft van de kinderen, die de ramp overleefden, heeft al kennisgemaakt met hun aanstaande adoptieouders uit Nederland.

In alle haast wordt een luchtbrug tussen Nederland en Haïti opgezet, waarmee ruim honderd adoptiekinderen vanuit de puinhopen worden gered en naar Nederland gebracht. Was het ethisch juist om de kinderen versneld naar Nederland te halen? En hoe gaat het nu met ze? In 2Doc: The kids are OK vertellen direct betrokkenen hun verhaal.

NPO 2, 21.10-22.00u.