Opnieuw een zwarte dag in Frankrijk

Een massale klopjacht van ruim twee dagen eindigde gistermiddag in twee dodelijke schietpartijen.

Bij de eerste, in een drukkerij in het dorpje Dammartin-en-Goële, kwamen de twee verdachten van de aanslag op Charlie Hebdo om het leven. De verdachten, de broers Chérif en Saïd Kouachi, werden doodgeschoten toen ze de drukkerij schietend verlieten, bevestigde de Franse politie.

Een paar minuten na de schietpartij bestormde de politie in Parijs een koosjere supermarkt. Zeker vier gegijzelden en de gijzelnemer kwamen daarbij om het leven. In de supermarkt gijzelde een man zeker negentien mensen, berichtten persbureaus gisteravond. De verdachte kwam bij de bestorming om. Hij wordt ook verdacht van het doden van een agente donderdag.

De verdachte eiste de vrijlating van de broers Kouachi. De broers zeiden voor hun dood deel uit te maken van terreurgroep Al-Qaeda in Jemen.