Automatiseerders

Een veelbelovende sector is de ICT. Automatiseerders profiteren van de stijgende IT-uitgaven. Daarbij speelt het nog steeds breder en intensiever gebruik van internet een grote rol. Maar ook de voortgaande trend naar automatisering en robotisering. Met name daar verwachten we nu een echte groeiversnelling. Door het toenemend gebruik van sensoren en het koppelen van data die op die manier verzameld worden, ontstaat de basis voor het nemen van geautomatiseerde beslissingen en het opbouwen van kunstmatige intelligentie. De vraag naar dit soort producten en diensten zal blijven groeien. Bedrijven die hiervan kunnen profiteren, zijn robotproducenten als Kuka (Duitsland) en Rockwell (VS), maar ook Google. En in Nederland TKH, dat op het grensvlak van IT en industrie opereert, en TomTom.