Anti kater offensief

In deze dagen van nieuwjaarsrecepties ligt het katerspook op de loer. De verscheidenheid aan antikaterdrankjes is bijkans even groot als de alcoholvariaties die het onheil juist initiëren.
Niettemin, deze alcoholvrije anti-kater Virgin Mary kreeg ik voorgeschreven door een expert:

Stop twee tomaten, twee stengels bleekselderij, een kwart bosje peterselie, een kwart
ananas, een stukje gember, een paar druppels Tabasco, een mespuntje zeezout en een gram MSM in de juicer en zorg dat je die mix helemaal opdrinkt. Is in elk geval lekker, de MSM geeft het een medische touch. MSM staat voor methylsulfonylmethaan, een zwaveladditief waarvan de werking onderwerp is van een loopgravenoorlog tussen voor- en tegenstanders. Een middel dus dat weliswaar ruzie veroorzaakt maar alleen bij derden. Ik zie er een krachtig placebo in, dan kan het nooit teleurstellen.

Een andere aanpak berust op de hair-of-the-dog theorie, waarbij je alcoholschade heelt met alcohol. Dat is de therapie van bartender Mads Voorhoeve die met de Corpse Revivor Number Two uitstekende resultaten zegt te boeken.