Politie vindt lichaam vermiste Noor

Foto EPA

De vermiste Noorse man Tore Grodem is donderdagmiddag dood gevonden. Zijn lichaam werd aangetroffen in het water bij het Max Euweplein in Amsterdam. Dat meldde de politie gisteren. Dat het inderdaad om de 21-jarige vermiste toerist gaat, bleek uit onderzoek naar de kleding en documenten die hij bij zich had. Zijn familie is op de hoogte gesteld. Een voorbijganger attendeerde de politie rond 16.00 uur op een lichaam in het water. De politie onderzoekt waarom hij te water is geraakt. De vindplaats van het lichaam is dicht in de buurt van de plekken waar eerder met onder meer speurhonden en boten met sonarapparatuur naar de Noor is gezocht. Grodem werd sinds 18 december vermist. Hij was die nacht op stap met een vriend op het Rembrandtplein en kwam nooit aan in zijn hotel.