SBS breekt met programmadirecteur

Remko van Westerloo vertrekt na drie jaar als programmadirecteur bij SBS Broadcasting. Hij wordt in februari opgevolgd door Peter Lubbers.

Remko van Westerloo (L) en Beau van Erven Dorens tijdens de najaarspresentatie van SBS6 op Ibiza in 2013.
Remko van Westerloo (L) en Beau van Erven Dorens tijdens de najaarspresentatie van SBS6 op Ibiza in 2013. Foto ANP / Ferdy Damman

SBS stopt alsnog met programmadirecteur Remko van Westerloo. Hij wordt in februari opgevolgd door Peter Lubbers.

De aandeelhouders in SBS Broadcasting – Sanoma en Talpa – hebben “in goed onderling overleg” tot deze directiewissel besloten, zo maakt SBS bekend. In werkelijkheid hangt het vertrek van Van Westerloo samen met tegenvallende kijkcijfers. 2014 was geen goed jaar voor de SBS-zenders. De drie zenders behaalden slechts een gezamenlijk marktaandeel van 16.9 procent procent. SBS6 steeg 0.2 procent ten opzichte van 2013, maar Net5 moest inleveren.

De vaste waarden van SBS zijn Utupia in de vooravond en Hart van Nederland en Shownieuws aan het eind van de avond. Maar hits op primetime willen maar niet lukken.

CEO Peter de Mönnink in een toelichting:

“Ik betreur zijn vertrek, maar na zo’n periode is het goed om iemand anders, met een verse blik, deze zeer intensieve baan te laten bekleden. Ik wil Remko dan ook oprecht bedanken voor zijn bijdrage van de afgelopen jaren en ik wens hem succes met zijn volgende stap.”

Peter Lubbers komt van productiebedrijf Zodiak Media waar hij algemeen directeur was. Daarvoor was hij jarenlang werkzaam binnen het programmamanagement van RTL.

Lubbers spreek van een droombaan.

“Ik vind het geweldig om verantwoordelijk te zijn voor een zendergroep die zo veel verschillende Nederlanders weet te bereiken. Ik zie er dan ook naar uit om verder te bouwen aan het fundament dat reeds is gelegd bij SBS.”