Ook gijzeling in supermarkt Parijs - ‘dader schoot gisteren agente dood’

Tientallen politieagenten verzamelen zich in de Franse wijk Vincennes, waar momenteel eveneens een gijzeling plaatsvindt.
Tientallen politieagenten verzamelen zich in de Franse wijk Vincennes, waar momenteel eveneens een gijzeling plaatsvindt. Foto AFP / Thomas Samson

In een koosjere supermarkt in het oosten van Parijs is momenteel een gijzeling gaande. Volgens verschillende Franse media is de gijzelnemer dezelfde man die gisteren een agente doodschoot in de Parijse wijk Montrouge. Ook zou hij een van de verdachten kennen van de aanslag op Charlie Hebdo.

De man zou minimaal vijf mensen hebben gegijzeld in de supermarkt nabij Porte de Vincennes, zo meldt persbureau AFP op grond van een bron dicht bij de Franse politie. Volgens de Franse krant Le Figaro heeft hij twee geweren, een pistool en een automatisch geweer. De man zou tegen de politieagenten, die de supermarkt nu omsingelen, hebben gezegd:

“Jullie weten heel goed wie ik ben.”

Overheid ontkent doden bij gijzeling

Aanvankelijk meldde AFP dat bij de gijzeling twee mensen om het leven waren gekomen, maar dat bericht wordt nu ontkend door het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. Persbureau Reuters spreekt op grond van een bron binnen de politie over een gewonde.

Kort nadat de gijzeling in Parijs begon publiceerde de Franse politie een opsporingsbericht voor de schietpartij van gisteren in Montrouge, waarbij een politieagente om het leven kwam. Anders dan tot dusver gedacht, gaat de politie nu uit van twee daders, een man en een vrouw.

Twitter avatar prefpolice Préfecture de police SECOND Appel à témoins #Fusillade #Montrouge Contacter le 0805 02 17 17.
En savoir plus >>> http://t.co/8c2UJGQQJy http://t.co/n5h5e6Yb1b

De plaats waar de gijzeling plaatsvindt.

Twitter avatar MelissaBellF24 Melissa Bell Link now established between #CharlieHebdo killings and #Montrouge attack. #Montrouge suspect now involved in hostage situation say sources

De gijzeling in Vincennes komt niet lang nadat twee mannen zich in een dorp even buiten Parijs verschansten in een drukbedrijf. Het tweetal - vrijwel zeker de verdachten van de aanslag op het tijdschrift Charlie Hebdo - zou daarbij minimaal een persoon hebben gegijzeld. De politie onderhandelt nu met het tweetal.