‘Mitt Romney overweegt nieuwe gooi naar presidentschap’

Mitt Romney zou een derde poging voor het presidentschap overwegen.
Mitt Romney zou een derde poging voor het presidentschap overwegen. Foto ANP/EPA/Shawn Thew

Mitt Romney overweegt om zich weer te kandideren voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Romney was in 2012 de Republikeinse uitdager van president Obama en verloor toen de verkiezingen.

Volgens The Wall Street Journal heeft de 67-jarige zakenman tijdens een bijeenkomst met geldschieters gezegd dat hij nadenkt over een gooi naar de Republikeinse kandidatuur voor 2016, als er weer verkiezingen zijn. Het zou de derde keer zijn dat hij een poging waagt. In 2008 probeerde hij de kandidatuur voor de partij te winnen, maar moest het toen afleggen tegen John McCain.

Jeb Bush, de voormalig gouverneur van Florida en broer van oud-president George W. Bush, heeft eerder al laten weten interesse te hebben in het presidentschap voor de Republikeinen. Ook Mike Huckabee, die in 2008 een poging waagde om de Republikeinse kandidatuur binnen te slepen, gaf een paar dagen geleden aan het presidentschap te overwegen. Hij had een programma op Fox, maar is daarmee gestopt om over zijn mogelijke kandidaatstelling na te denken.

Wanneer Romney een definitief besluit over een mogelijke kandidatuur neemt, is nog niet bekend.