Kop met vraag!

Overal ter wereld steundemonstraties

Op veel plaatsen in de wereld zijn gisteren demonstraties gehouden om solidariteit te betuigen met de vermoorde tekenaars van Charlie Hebdo. President Obama bracht een onverwacht bezoek aan de Franse ambassade om daar het condoleanceregister te tekenen. Hij eindigde met: Vive le France. Er wordt ook veel getwitterd met #JeSuisCharlie. Rond elf uur vanmorgen waren er 3,3 miljoen tweets.

Spoedoverleg

Internationale top tegen terrorisme

De Amerikaanse minister van Justitie Erik Holder zal zondag in Parijs deelnemen aan Europees topoverleg over terrorisme. Dat is georganiseerd door de Franse minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve. Deze heeft zijn collega’s uit de landen die de meeste problemen hebben met terrorisme hiervoor uitgenodigd. Vanuit Nederland gaat minister Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD). De Europese Commissie wil scherpere maatregelen tegen terrorisme afkondigen.