Bonden Azië steunen Blatter

Foto Orange Pictures

In de strijd om het voorzitterschap van de wereldbond FIFA kan Sepp Blatter rekenen op de steun van de Aziatische voetbalbonden. Dat heeft voorzitter van de Aziatische voetbalconfederatie AFC, Shaikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, vandaag gezegd in Melbourne in een reactie op de kandidatuur van de prins Ali Bin Al-Hussein van Jordanië. „Vorig jaar hebben we tijdens het congres ons gezamenlijk achter Blatter geschaard. Dat blijft zo. We gaan onze positie niet veranderen”, aldus de preses. Blatter heeft verheugd gereageerd op de kandidatuur van Al-Hussein, die vicepresident is van de FIFA. „We leven in een democratie en zijn entree komt het debat alleen maar ten goede”, aldus de 78-jarige Blatter, die sinds 1998 de FIFA leidt en voor de vierde maal gekozen hoopt te worden. De verkiezing heeft plaats op 29 mei. Eerder deze week spraken ook de elf voetbalbonden uit Oceanië zich uit voor Blatter. De derde kanidaat voor het voorzitterschap is Jérôme Champagne. (ANP/Reuters)