Radio Veronica betaalde teveel voor FM-frequentie

Radio Veronica heeft te veel geld betaald voor zijn FM-frequentie. Dat stelde het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) gisteren na een hoger beroep over vergunningen voor commerciële radio. Radio Veronica (Telegraaf Media Groep) moest ruim 20 miljoen euro betalen voor het gebruik van een pakket frequenties van 2011 tot 2017. Het CBb stelt dat het ministerie van Economische Zaken een gebrekkig onderzoek heeft gedaan naar de waarde van de FM-pakketten. Het heeft geen rekening gehouden met het feit dat Veronica een ‘geclausuleerd’ pakket kocht. De zender mag alleen gouwe ouwemuziek draaien. „Dat kan een waardedrukkend effect hebben”, aldus het CBb. Dj Erik de Zwart, sinds kort baas van Radio Veronica, is blij met de uitspraak. Met het vonnis komt een eind aan een langlopend dossier. Het ministerie moet nu de hoogte van de vergoeding gaan herberekenen. Dat zal vermoedelijk goedkoper zijn dan de huidige 20 miljoen euro.