Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Risotto met venkel en sinaasappel

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Deze risotto met venkel en sinaasappel staat in het zomerhoofdstuk van BioBudget. Venkel uit Nederland is er inderdaad maar tot oktober. Maar venkel uit het buitenland is het hele jaar te koop, en persoonlijk vind ik dit een prima recept voor een winterse donderdag. Venkel met sinaasappel is sowieso een geweldige combinatie. Ik maak weleens een salade van rauwe venkel en plakjes sinaasappel. Besprenkeld met geurige olijfolie, bestrooid met versgemalen zwarte peper en zoutvlokjes en eventueel met wat zwarte olijven of verbrokkelde geitenkaas heb je daar een feestmaal aan.