Restaurantwebsite IENS overgenomen door TripAdvisor

De bekende restaurantwebsite IENS is overgenomen door ‘s werelds grootste reiswebsite TripAdvisor. Dat maakte oprichtster Iens Boswijk bekend via Twitter. Hoeveel geld er met de overname is gemoeid is onbekend.

Oprichtster Iens Boswijk van restaurantwebsite IENS.
Oprichtster Iens Boswijk van restaurantwebsite IENS. Foto ANP/Robin Utrecht

De bekende restaurantwebsite IENS is overgenomen door ‘s werelds grootste reiswebsite TripAdvisor. Dat maakte oprichtster Iens Boswijk bekend via Twitter. Hoeveel geld er met de overname is gemoeid is onbekend.

Twitter avatar iens iens Breaking: @IENSnl is overgenomen door @TripAdvisor Ik ben super trots, hadden ons geen betere partij kunnen wensen http://t.co/FMNiXgTpdG

De overname omvat ook SeatMe.nl, de reserveringswebsite waarmee IENS in 2012 samenging. De fusie tussen de twee bedrijven zal worden geleid door het management van lafourchette, het Zuid-Europese digitale restaurantplatform dat al onderdeel is van TripAdvisor. De overname past in de steeds groter wordende rol die TripAdvisor wil spelen in de restaurantsector in Europa en is daarnaast voor het digitale reisbedrijf een nieuwe manier om Nederlanders te bereiken in de concurrentiestrijd met Booking.com.

Het hoofdkantoor van IENS en SeatMe.nl blijft in Amsterdam staan. Volgens het persbericht zullen de werknemers de bedrijfsvoering blijven verzorgen. Of beide websites in de lucht blijven en of de overname gevolgen heeft voor het personeelsbestand is onbekend.

Reviews

IENS is de belangrijkste Nederlandse reserverings- en recensiewebsite op het gebied van restaurants. Mensen kunnen er hun reviews over restaurants achterlaten. Jaarlijks bezoeken twintig miljoen mensen de website. TripAdvisor behelst naast de eigen website waar reizigers terecht kunnen meerdere websites die gezamenlijk jaarlijks zo’n 315 miljoen unieke bezoekers per maand trekken.

TripAdvisor kreeg vorige maand nog een half miljoen euro boete van de Italiaanse overheid. Lees waarom bij NRC Q.