Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Jongste verdachte dodelijke aanslag Parijs geeft zich aan

De jongste verdachte van de aanslag op de burelen van het satirische weekblad Charlie Hebdo heeft zich aangegeven, meldt het Franse persbureau AFP. De 18-jarige vermoedelijke dader zou zich bij de politie hebben gemeld nadat hij zijn naam had gezien in de media.

De twee andere daders, broers van 32 en 34 jaar oud, zijn voor zover bekend nog voortvluchtig. In heel Frankrijk is een klopjacht aan de gang. Gisteravond werd onder meer in Reims een inval gedaan.

aanslag voorbereid

De daders schoten bij Charlie Hebdo met kalasjnikovs om zich heen. Daarbij vielen twaalf doden en elf gewonden. Vier zijn er slecht aan toe.

De aanslag leek goed voorbereid en de daders leken getraind. Twee van hen zijn volgens Franse media vorig jaar teruggekeerd uit Syrië. Een van de broers werd in 2008 veroordeeld voor het ronselen van jongeren voor de strijd in Irak een aantal jaren eerder.