Houellebecq vindt Amerikaanse uitgever voor ‘Soumission’

Foto ANP

Een vertaling van Michel Houellebecqs Soumission zal in de VS uitgebracht worden door Farrar, Straus and Giroux. Dat meldt de Los Angeles Times.

Soumission, verschenen op de dag waarop in Parijs 12 mensen omkwamen bij een aanval op het satirische blad Charlie Hebdo, is een politieke what if-toekomstfabel waarin het Frankrijk van 2022 is omgetoverd tot een islamitisch land.

En daar vaart het land wel bij. Werkloosheid is er niet meer, geweld in de buitenwijken is verdwenen, de familie geldt weer als hoeksteen van de samenleving waardoor de sociale lasten enorm gedaald zijn.

Een verschijningsdatum is nog niet vastgesteld.

The Paris Review

Een waardevol interview met Houellebecq over zijn nieuwe roman leest u bij The Paris Review. Een interview met Houellebecq bij France24: